Wat meten van resultaten moeilijk maakt

Dit artikel is een bewerking van 'Why You Can't Measure Your Performance Outcome ..'; Stacey Barr, the Performance Measure Specialist; 17 mei 2010.

Veel beleidsdocumenten staan bol met 'wezeltaal'.

Je weet wat ik daarmee bedoel als het beleid en de strategie doorsprekt is met woorden als:

efficient, effectief, productiviteit, duurzaam, klantgericht en innovatief.

Wikipedia geeft de volgende toelichting bij 'wezel woorden', in het Engels 'weasel words':

 

De uitdrukking 'weasel word' is afgeleid van de gewoonte van wezels om eieren leeg te zuigen. Het lijkt alsof het ei onbeschadigd is, maar in werkelijkheid is het leeg. Woorden of uitspraken die bij nader onderzoek geen betekenis hebben worden 'wezel woorden' genoemd.....

 

De impact van wezelwoorden op het meetbaar kunnen maken van beleid en strategie is enorm. Pak maar een willekeurig beleidsplan en de kans is zeer groot dat je overspoeld wordt met woorden als efficient, effectief, productiviteit, duurzaam, betrokken, kwaliteit, flexibel, welzijn, betrouwbaar, resultaatgericht, klant centraal.

En deze opsomming raakt het topje van de vage, hoogdravende, nietzeggende woorden die belangrijk lijken, maar niets zeggen over iets dat tastbaar in de werkelijkheid gemeten kan worden.

 

Hier nog een laatste voorbeeld van betekenisloze strategische uitspraken:

"Wij willen studenten goed voorbereiden op hun deelname aan de complexe kennissamenleving door sterk de nadruk te leggen op de ontwikkeling van hun lerend vermogen."

 

Als je wezelwoorden in je beleid hebt gebruikt sta je voor een keuze, je maakt specifiek wat je bedoelt of accepteert het feit dat je zult moeten blijven worstelen om je uitspraken op een zinvolle manier te kunnen meten.

Met wezelwoorden blijft je beleid en strategie open voor verschillende interpretaties en iedere interpretatie is goed - een onhoudbare aanpak als je betere prestaties wilt. 

 

Ga aan de slag:  pak een markeerstift en je beleidsdocumenten en werkplannen, arceer al je wezelwoorden, woorden die in werkelijkheid niets zeggen over je prestaties. Hoe kun je de intentie en achterliggende betekenis van deze woorden zo formuleren dat je uitspraken makkelijker te begrijpen zijn en meetbaar te maken.

Stacey Barr - PuMP

Stacey Barr is a specialist in organisational performance measurement and creator of PuMP, the refreshingly practical, step-by-step performance measurement methodology designed to overcome people’s biggest struggles with KPIs and measures. Learn about the bad habits that cause these struggles, and how to stop them, by taking Stacey’s free online course “The 10 Secrets to KPI Success” at www.staceybarr.com/the10secretstokpisuccess.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
LinkedIN
Blogger Ronald Nobel

ronaldnobel@

nobeladvies.com

06 14358187

CRKBO geregistreerd
CRKBO geregistreerd
Brein Centraal Leren professional / trainer
Brein Centraal Leren professional / trainer
Facilitator - lid IAF
Facilitator - lid IAF